试题详情

材料题
资料:The daily changes of the market can lead investors astray.The ups and downs make the tendency to look at the portfolio,s performance frequently too temping.This means investers are likely to perceive mere risk,forgetting about their key term goals. When investors log into their trading accounts they can see the potential gain or loss of all of their assets.They can also see the day change on assets which are coded gain and loss.However,It,s believed that those who look less get more. For instance.if you look at FLSE index from today to tomorrow there is a roughly 50% chance that it has gone up or down.If you look at it over a year you may find that 60%~65% of the time it is going up.And if you look over a five-year period.you will find that 90% of the time it goes up. What is the author‘s suggestion to investors?

AKeep themselves from checking their trading accounts

BAvoid risks in terms of investment plans

CPay attention to long-term interests rather than short-term ones

D

正确答案

C

答案解析

本题考查推理判断。 
【关键词】author’s suggestion
【主题句】1.第1自然段The daily changes of the market can lead investors astray. 市场每日的变化会导致投资者误入歧途。2.第2自然段However, It’s believed that those who look less get more. 然而,有分析称越少查看的人得到的越多。
【解析】本题问的是“作者对投资者有什么建议”。选项A意为“不让他们检查自己的账户”;选项B意为“在投资计划方面避免风险”;选项C意为“关注长期利益而不是短期利益”。文中开头提出“市场每日的变化会导致投资者误入歧途”,并根据这一点展开描述,举出示例阐释“然而,有分析称越少查看的人得到的越多。”,根据主题句,故C选项正确。

相关试题